Onze mogelijkheden

Deelnemen aan een bepaald toernooi? Zoek je een vriendschappelijke tegenstander? Of ga je graag met een team op trainingskamp in het binnen of buitenland? Wij bieden tal van mogelijkheden. Neem eens vrijblijvend contact op.

Volg ons op de socials

Geslaagd internationaal jeugdtoernooi bij VV Dongen

Helmond Sport wint finale van S.K. Lierse.

Door Piet Scheepers.

Afgelopen weekeinde stond sportpark De Biezen weer in het teken van een internationaal jeugdtoernooi U15. De organisatie was dit jaar in handen van JW Sports Events, het sportbureau van Dongenaar Jeffrey Weterings. Voor dit tweedaags toernooi hadden zich acht teams ingeschreven. Uit België traden aan: Union St. Gilles, KV Mechelen, S.K. Lierse en Zulte Waregem. Uit Denemarken twee elftallen van: Hvidovre IF en Esbjerg FB. FC Dordrecht en Helmond Sport maakten het achttal vol. Zaterdag werden de poulewedstrijden afgerond, waarna op zondag de ploegen via de kwarfinales streden om de hoogste eer, het binnenhalen van de Dongen Cup.

VV Dongen had voor dit toernooi de accommodatie beschikbaar gesteld. Daarnaast waren er verschillende sponsoren die hun bijdragen leverden. Zo was slager Marco van Strien het bedrijf dat deze twee dagen voor de lunch had gezorgd. De clubs waren dan ook zeer tevreden over het verloop van het toernooi, de ontvangst en de opzet. Met namen de begeleiding van KV Mechelen was zeer te spreken. ”Vorig jaar speelden we hier nog de finale tegen Dordrecht. We komen hier graag. Een prima voorbereiding op de competitie en je komt andere tegenstanders tegen dan normaal.”

Dit jaar had Weterings gekozen voor een iets andere opzet. “Zaterdag lekker tegen elkaar spelen. Dan zijn de teams bekend voor de indeling van de kwartfinales op zondag.”

Finaledag met fanatieke ouders op de tribune.

Nadat de wedstrijden zijn verlopen richting finale zijn de twee uiteindelijke finalisten bekend: S.K. Lierse en Helmond Sport. Als de spelers het veld opkomen, worden zij luidkeels aangemoedigd door de meegereisde aanhang.

Vooral de Belgische enclave laat zich horen. Ook als de scheidsrechter in hun ogen soms een verkeerde beslissing neemt. De wedstrijd verloopt in het voordeel van Helmond Sport. Zij staan met de rust, de wedstrijd duurt twee keer 20 minuten, met 1-0 voor. Hoe fanatiek zijn de ouders gestreden voor hun zoon? Als bij Helmond een spelertje wordt gewisseld, wat zijn vader onterecht vindt, loopt vader richting dug-out en sommeert zijn zoon te gaan douchen en mee naar huis te gaan. De speler denkt daar anders over. In het teambelang blijft hij gewoon in de dug-out zitten om het verloop van zijn team te volgen. Het werd uiteindelijk een 2-0 overwinning voor de jongens uit Oost-Brabant. Als toekomstige volleerde profs vieren zij deze overwinning. Na afloop worden er door ouders en begeleiders in de kantine, onder genot van een wijntje of een pint, wat gegevens uitgewisseld. Op de vraag van de Deense begeleider van Hvidovre IF, uit de regio Hovedstaden en uitkomend in de 1e divisie, of je terug moet komen als je de wisselbeker hebt gewonnen, krijgt hij als antwoord: “Niet per se. Maar het zou leuk zijn als je deze beker komt verdedigen. Pas na drie keer winnen is het jouw eigendom!” De Dongen Cup moet dus als inzet weer terug naar het toernooi.

 

Bron: Dongen Nieuws: https://dongen.nieuws.nl/sport/20230822/geslaagd-internationaal-jeugdtoernooi-u15/

Scroll naar boven